Kursusbeskrivelse
Dette kursus indeholder en grundig gennemgang af WAIS-IV med fokus på avanceret administrering og klinisk tolkning. Underviseren vil fremlægge intelligensteori og gennemgå testens indhold, delprøver, struktur og udvikling samt scoring med fokus på hvordan kliniske problemstillinger kan håndteres. En væsentlig del af kurset er anvendelsen af testen i det kliniske arbejde samt tolkning af kliniske profiler, hvor enkelte diagnostiske grupper gennemgås og diskuteres. Kursisterne vil få indblik i typiske udfordringer og udveksle / få tips og tricks ift. hvordan disse kan håndteres. Derudover dækker kurset også kort rapportskrivning og formidling af WAIS-IV testresultater.
Læringen forsøges maksimeres igennem en integration af forskellige undervisningsformer, herunder trækkes på forskningslitteratur og underviserens kliniske cases.
Kurset dækker følgende emner:
- Kort om intelligensteori og historien bag intelligenstest samt formål med WAIS-IV i det kliniske arbejde
- Kort gennemgang af de væsentlige dele af strukturen i WAIS-IV, inkl. delprøver, indekser, skandinaviske normer og psykometriske egenskaber
- Avanceret administrering og scoring; inkl. klassiske udfordringer og tips og tricks, som underbygger testningens validitet
- Udvalgte kliniske studier (fokus på ADHD og autisme)
- Tolkning af WAIS-IV trin-for-trin; inkl. klassiske udfordringer og tips og tricks, som understøtter den kliniske konklusion
- Tolkning af egne/underviserens cases
- Testens styrker og begrænsninger, herunder tværkulturelle overvejelser
- Rapportskrivning og formidling af WAIS-IV testresultaterne
Læringsmål:
- At opnå avanceret viden og kendskab til WAIS-IV, herunder ift. scoring og tolkning
- At kunne forstå og vurdere WAIS-IVs kliniske relevans, herunder til hvilke formål WAIS-IV egner sig og ikke egner sig
- At opnå avancerede færdigheder ifm. administrering og scoring af WAIS-IV
- At kunne forstå, fortolke og anvende WAIS-IV resultater i den kliniske kontekst
- At kunne forholde sig kritisk til WAIS-IV, dvs. testens validitet og reliabilitet samt styrker og begrænsninger, herunder tværkulturelle overvejelser
- At kunne reflektere over, hvordan komplekse kliniske WAIS-IV profiler kan tolkes
- At opnå øget viden om strategier til at formidle WAIS-IV testresultater, både mundtligt og skriftligt
Målgruppe: Psykologer med kendskab til WAIS-IV, som har afprøvet at administrere, score og tolke testen i klinisk praksis med mindst 2 klienter. Med andre ord får kursisten ikke dækket den basale introduktion til selve testen, herunder basal administration af testen.
Varighed: et kursus af to dags varighed (14 timer inklusiv pauser, 12 timer eksklusiv pauser)
Dato og tid: 28. oktober (kl. 10-17) og 29. oktober 2024 (kl. 9-16)
Sted: B!NGS, Vesterbrogade 149, 1620 København
Testmateriale: Det anbefales, at kursisterne tager deres WAIS-kit med til undervisningen, og de opfordres kraftigt til at medbringe en egen case, som kan anvendes i gruppeøvelser og diskussioner.
Kurset er forhåndsgodkendt af Dansk Psykologforening til følgende moduler:
- Specialiseringsmodulet for Sundhedspsykologi – 11.4.4.2.3. Udredning, retning Voksen (12 timer)
- Specialiseringsmodulet for Psykoterapi – 12.4.4.2.1. Klinisk psykologisk undersøgelsesmetodik, retning Voksen (12 timer)
- Specialiseringsmodulet for Psykopatologi – 13.4.4.2.2. Klinisk psykologisk undersøgelsesmetodik (12 timer)
- Specialiseringsmodulet for Klinisk Neuropsykologi – 15.4.4.2.1. B Indlæring og hukommelse, Neuropsykologiske forstyrrelser, udredning (6 timer).
Kursusbevis: Alle deltagere modtager et kursusbevis, som lever op til Dansk Psykologforenings retningslinjer.
Undervisningsform: Undervisning på stedet med foredrag, rollespil, gruppearbejde, diskussioner, quizzes og øvelser samt anvendelse af deltagernes egne cases
Underviser: Ann-Marie Low, ph.d. og specialist i klinisk psykologi samt klinisk neuropsykologi
Bestillingsvilkår: Prisen er inklusive forplejning og eksklusive overnatning. Bookingen er bindende og antallet af pladser er begrænset.
Bliver du forhindret i at deltage skal du afbestille din plads skriftligt (klik her for vores kontaktformular) senest 4 uger før kursusstart. Sker afbestillingen mindre end 4 uger før kursusstart, betales 50 % af kursusgebyret. Skriv gerne så snart du ved at du er forhindret, så andre kan få glæde af din plads.
Ved få tilmeldte kan kurset blive aflyst og kursusgebyret vil i så fald tilbagebetales.
Alle priser er eksklusive moms.